Verslag van een mooie uitstap met de Gezinsbond 05.05.2019

Zondag 05 Mei trokken we met 34 enthousiaste deelnemers op stap met het toeristisch treintje . We startten aan het Pc te Dadizele, en reden via Geluwe naar de Zeboehoeve te Wervik, waar we door de eigenaar onthaald werden . Pieter Vercruysse, oud Dadizelenaar , is in zijn vrije tijd gepassioneerd door een uniek runderras, oorspronkelijk afkomstig uit Ethiopie, de mini-zeboe , waarvan er naar schatting maar 200 exemplaren zijn in Europa . We mochten een zeer uitgebreide, interessante uitleg krijgen over deze dieren, hun oorsprong, de kweek, de voeding, maar ook dat Pieter de drijvende kracht is om een stamboek aan te leggen van alle dieren die in Europa voorkomen . Wil je meer te weten komen over deze uitzonderlijke dieren ?

http://www.minizeboe.be/zeboehoeve.html

Na de rondleiding, de uitleg van Pieter, en een drankje, vertrok ons treintje terug, ditmaal richting Geluwe via Kruiseke, om aan te komen aan de Geluwebroekhoeve , waar onze deelnemers konden genieten van een lekkere verwenkoffie , en de jongsten onder ons van een verwenbordje .

Tijdens ons bezoek aan de Geluwebroekhoeve kregen alle deelnemers een vragenlijst, die kans gaf op het winnen van een prachtige kinderfiets , geschonken door onze plaatselijke fietshandel Peter Roelens.

Wie de gelukkige winnaar is ? Dat komen jullie te weten op onze zomeravondwandeling, wanneer we in Marienstede een openluchtfilm vertonen !

Indien deelnemers foto’s wensen te ontvangen van deze toffe uitstap, stuur een mail met je gegevens door naar johanvdc@telenet.be