OPENBAAR VERVOERSKAARTEN

Kortingskaarten openbaar vervoer

​​​​De kortingskaarten voor het openbaar vervoer zijn een begrip bij gezinnen met drie of meer kinderen. Met deze kaart heb je korting op individuele treintickets van de NMBS, bij sommige lokale besturen en privé-initiatieven die spontaan korting geven aan grote gezinnen en deze kortingskaart als bewijsstuk aanvaarden, en in heel wat buitenlandse musea in Spanje, Frankrijk, Italië…

De voordelen die deze kaart biedt bij treinreizen zijn vastgelegd in een beheersovereenkomst tussen de NMBS en de overheid. De huidige kortingsformule blijft bestaan tot aan de nieuwe beheersovereenkomst.

Kortingskaart aanvragen

Vanaf nu kan je bij je plaatselijke verantwoordelijke je kortingskaart voor grote gezinnen 2020 (jaarkaarten) en de oude vijfjarenkaart indien je deze in 2019 vergeten te vernieuwen bent aanvragen zodat je die tijdig voor het nieuwe jaar hebt.

Alle kinderen die in jouw gezin geboren werden (ook indien overleden) tellen mee. Kinderen met een handicap van 66 procent tellen dubbel. Je kan de kortingskaart rechtstreeks aanvragen bij een plaatselijke afgevaardigde.

Kinderen jonger dan 12 jaar reizen gratis met een begeleider (tot vier kinderen per begeleider). Meer dan vier kinderen of niet begeleid: korting van 50 %. Alleenreizende kinderen jonger dan 12 jaar reizen gratis op vertoon van de kortingskaart voor grote gezinnen.

Meer info nodig ?Gelieve U te  wenden tot  Willy Debree,    Rozenlaan 25, Dadizele

Wat heb je voor deze aanvraag nodig?

·         formulier gezinssamenstelling, gelegaliseerd door de dienst bevolking van jouw gemeente:
je kan het document
hier downloaden of opvragen bij je plaatselijke afgevaardigde

·         voor kinderen van 18 tot 25 jaar: een attest van de kinderbijslagkas

·         6 euro administratiekosten per gezin

Je kan hier het reglement nalezen: Reglement Kortingskaarten 2006    

 

afdeling dadizele