KINDEROPPASDIENST

U moet naar een feestje ? Of, een activiteit ? Of heb je op regelmatige basis een oppas nodig zodat je kan gaan sporten, of naar de avondlessen gaan ?

Bij ons zit je goed !

Hoe werkt het ?

Bij de eerste afspraak koop je een kinderoppasboekje . Het dekt de kosten van de verzekering en van de werking van onze plaatselijke service .

Dit boekje kost 7,5 euro en kan voor 5 prestaties gebruikt worden .

OPGELET :  ONZE KINDEROPPASDIENST WERKT DIGITAAL , LEES HIERONDER ALLES OVER DE WERKING . (nog vragen ? stel die gerust aan onze voorzitter, secretaris of verantwoordelijke kinderoppasdienst ! )

TARIEVEN


vast uurtarief   4 euro

Minimum tarief 8 euro ( 2 uur )

overnachting ( van 22.00 tot 08.00 uur )  20 euro


NIEUWE TARIEVEN VANAF 01.01.2019

uurtarief           5.00 euro

minimumtarief        10.00 euro

overnachting         25.00 euro

credit voor de verzekering (1 per oppasbeurt )       2.00 euro

 

VERANTWOORDELIJKE 

Onze kinderoppasdienst werkt met een digitaal systeem .  Voor alle aanvragen kan je terecht op de website van de Gezinsbond met de speciaal daarvoor aangemaakte web toepassing . 

 

Onze plaatselijke kinderoppasdienst coordinator is vanaf heden Lieve Vervaeke, Bakkerhoekstraat, 47, Dadizele . U kan met uw vragen terecht op 056.50.47.53

email : lieve.vervaeke11@gmail.com

Kinderoppasdienst – WIJZIGING
Goed nieuws! De Gezinsbond ontwikkelde een web-toepassing voor de kinderoppasdienst.
Vanaf nu verlopen jou babysit-afspraken digitaal.
Hoe werkt het?
Ontdek de nieuwe web-toepassing op www.kinderoppasdienst.be
Log in met je e-mailadres en maak een profiel aan.
De web-toepassing stuurt automatisch een mailtje naar de (geselecteerde) babysitters met de vraag of ze op het gewenste moment kunnen komen babysitten.
Je zal via mail op de hoogte gebracht worden als er een babysit gevonden is. Via de toepassing kan je de oppasafspraak opvolgen

 

BEN JE JONG, WIL JE EEN CENTJE BIJVERDIENEN, EN BEN JE GRAAG MET KINDEREN BEZIG ?   Contacteer ons, wij kunnen nog enkele kinderoppassers gebruiken .  (vanaf 16 jaar )


ALGEMENE VOORWAARDEN

De babysitdienst van de Gezinsbond
 Brengt leden van de Gezinsbond in contact met babysitters uit de buurt. Wie ’s avonds de deur uit moet, een vergadering plant of er een avondje tussen uit wil, kan bij de plaatselijke kinderoppasdienst terecht.  Is geen kinderopvang, onthaaldienst of kinderanimatie voor grote groepen.  Draait op vrijwilligers. Zowel de coördinator als de babysitters zijn vrijwilligers.
Het gezin
 Geeft vooraf correcte informatie door over het start- en einduur van de babysitprestatie en houdt zich aan deze uren. Ook extra aandachtspunten kunnen worden doorgegeven. Indien een kind bijvoorbeeld medicatie nodig heeft, wordt de medicatiefiche voor de prestatie ingevuld.  Voorziet een plekje waar de babysitter zich thuis voelt. Bij overnachting zorg je voor een degelijke slaapplaats.  Is tijdens de oppasbeurt bereikbaar of geeft (indien mogelijk) iemand op die kan gecontacteerd worden.
De babysitter van de Gezinsbond
 Neemt de zorgen voor de kinderen op zich, let op de kinderen en speelt met hen. De babysitter voert geen huishoudelijke taken uit, zoals poetsen, strijken of koken.  Rekent voor het vervoer (heen en weer) op het gezin. Wanneer dit door omstandigheden onmogelijk is, mag de babysitter de gemaakte vervoersonkosten aanrekenen volgens de wettelijke maximumtarieven of de tarieven van het openbaar vervoer.  Wordt onmiddellijk na afloop van de oppasprestatie betaald volgens de officiële tarieven van de Gezinsbond.
Goed verzekerd!
Zowel de kinderen als de babysitter zijn verzekerd voor schade of ongevallen. Dit betekent dat (binnen de grenzen van de verzekering afgesloten door de Gezinsbond) volgende voorvallen verzekerd zijn:
 Materiële en fysieke schade ten gevolge van ongeval of onopzettelijke fout  De heen- en terugreis van de babysitter
Verwittig bij een schadegeval onmiddellijk de plaatselijke coördinator.
 De verzekering wordt aangerekend door middel van een credit. Credits koop je aan voor de oppasbeurt start. Voorzie per oppasaanvraag één credit.  Indien je de geplande oppasbeurt laattijdig annuleert, betaal je de minimumvergoeding cash aan de babysitter. De credit blijft ingehouden.  Indien de babysitter annuleert, wordt de credit terug toegevoegd aan jouw credit-portemonnee.
Non-disciminatie clausule
 Ik discrimineer niet op basis van geslacht, kleur, leeftijd en nationaliteit, filosofische en godsdienstige overtuiging van de babysitter.
Gebruik van e-mailadressen
 De persoonlijke gegevens worden verzameld door Gezinsbond vzw voor de interne werking. Deze worden niet overgedragen aan derden. Voor meer info zie www.gezinsbond.be/privacy  Elke gebruiker van deze website heeft het recht om zich te verzetten tegen het gebruik van zijn persoonsgegevens voor directe marketingdoeleinden door Gezinsbond vzw en heeft eveneens het recht om kosteloos toegang te krijgen tot de gegevens die hem aanbelangen en om deze gegevens recht te zetten door te schrijven naar de organisator, Gezinsbond vzw – Ledendienst (Troonstraat 125, 1050 Brussel), via e-mail (ledendienst@gezinsbond.be) of telefonisch (T 02-507.88.88).

NOG BIJKOMENDE VRAGEN ?

Onderstaand vind je een overzicht van alle veelgestelde vragen en antwoorden.
Voor ouders
Voor kinderoppassers
Hoe gebruik ik de kinderoppasdienst?
Bekijk handige instructiefilmpjes om aan de slag te gaan op www.kinderoppasdienst.be
Hoe maak ik een gezinsprofiel aan op Mijn Gezinsbond? 
Hoe gebruik ik de kinderoppasdienst? 
Hoe registreer ik als kinderoppasser? 

voor al uw antwoorden : https://www.gezinsbond.be/kinderoppasdienstfaq

Kijk ook eens naar de instruktie filmpjes :

hoe registreer ik me : kijk hier

hoe vraag ik een oppas aan : kijk hier 

 

 

afdeling dadizele