HLN 09.04.2019

Artikel in HLN van 09.04.2019 :

Zangeres Hannelore Bedert roept iedereen op om op cursus te gaan na hartfalen bij echtgenoot !

Een citaat uit dit artikel : ” Ik ben tegen een veelvoud van regeltjes en wetten . Maar een reanimatiecursus zou verplicht moeten zijn . ” De zangeres verloog op 17 Feb 2019 haar man Stijn, amper 40 jaar oud , aan hartfalen .

Zij roept iedereen op om op “eerstehulples” te gaan .

De Gezinsbond Dadizele was daar eerder al mee bezig . In de loop van de maand Maart hebben wij 2 sessies gegeven met medewerking van het Rode Kruis Moorslede . De eerste sessie ging over wat te doen bij : epilepsi aanval, verslikking, open wonde, bewusteloosheid, ect .

De tweede sessie ging over het gebruik van het AED toestel en reanimatie, deskundig voorgesteld door Dr Vonck ,huisarts Echo Moorslede .

Wij roepen alle verenigingen van Dadizele op om deze cursus ook te plaatsen op hun kalender . Daarnaast stellen we voor aan het gemeentebestuur , om dit te stimuleren, en samen met het Rode Kruis te streven naar de erkenning van “hartveilige gemeente ” .

En voor iedereen : installeer op je smartphone de volgende apps :

112.be en de app van het rode kruis ; “eerste hulp”