CURSUS EHBO en AED

Onze eerste sessie , het deel EHBO, huis-tuin en keuken ongevallen, 12.03.2019, is ondertussen ook voorbij . De deelnemers konden genieten van de degelijke, soms met een vleugje humor, uitleg van Francky Vanbeylen, van et Rode Kruis Moorslede . Een selectie van gebeurlijke ongevallen ,kwam aan bod , zoals wat te doen bij , flauw vallen, hartaanval, epilepsieaanval, verstikking, open wonden, brandwonden . Hoe reageer ik wanneer ik met zo’n situatie te maken heb ? Wat doe ik ? Hoe stel ik de patient gerust ?

Wij doen nogmaals de oproep aan iedereen, om de App, 112.be te installeren op de smartphone . Die app kan levens redden . Daarnaast doet iedereen er best aan om in zijn contacten , een aantal ICE contacten te plaatsen ( in case of emergency ) . Dit zijn de personen die moeten gecontacteerd worden ingeval er U iets overkomt . Ice is een internationaal erkend symbool . De app 112.0 be ,zal nadat je hem installeerde, u in de mogelijkheid stellen om specifieke notities mee te geven in geval er u iets overkomt . (bloedverdunner, diabetes,ect … ) . Eens je app geinstalleerd , kan je met één toets de hulpdiensten verwittigen (ambulance , politie, brandweer ) . Enige voorwaarde is dat je steeds je LOCATIE op je smartphone openzet . Dit kan levens reden !

Op 26 Mrt 2019 gaan een nieuwe sessie door , geleid door Dr . Elisabeth Vonck . Ditmaal zullen we het hebben over AED .


In het geval van een hartstilstand kan een AED-toestel gebruikt worden. Door het toedienen van een elektrische schok met dit toestel kan de verstoring van het normale hartritme, verholpen worden. Bij een plotse hartstilstand is het hartritme meestal defibrilleerbaar. Het AED-toestel tijdig inschakelen, kan dus levens redden.

Afbeeldingsresultaten voor aed toestel

Dr Vonck zal alles tonen en uitleggen wat U als bijstaander kan en moet doen om de patient te helpen in geval van nood .

NIET TE MISSEN ! Wie interesse heeft om in te schrijven voor deze info-avond, kan telefonisch contact opnemen met :

Johan Vandecasteele 056.50.61.33

Dirk Vandenbroucke 056.50.96.79