GOSA – DE STEIGER 23 NOV 2017 Troost, over ouderdom , zorg en psychologie

Gewest Menen

Beste GOSA-vrienden,

We nodigen u vriendelijk uit op onze najaarsactiviteit 2017:

donderdag 23 november 2017 om 14 u
in CC “DE STEIGER” ( 1e verdieping, lokaal 2+3 )

TROOST, over ouderdom, zorg en psychologie

door prof. Luc Van de Ven van K.U. Leuven

Over senioren horen we gelukkig tal van optimistische berichten. En inderdaad, vandaag genieten vele senioren van een gelukkige en wijze tweede levenshelft. Helaas is dit niet voor iedereen weggelegd. De ouderdom heeft ook zijn minder fraaie kanten: het overlijden van een geliefde, onzekerheid en angst, gezondheidsproblemen, depressieve klachten, moeilijk oplosbare familiale conflicten, en sommigen worden getroffen door dementie. Dan heeft men troost nodig, vanuit de dichte omgeving, en soms ook vanuit de professionele hulpverlener.
Hoe kunnen we best omgaan met de uitdagingen van het ouder worden op het vlak van gezondheid, relaties en woonsituatie ? Op basis van levensechte verhalen en situaties uit zijn beroepsloopbaan geeft Luc Van de Ven concrete tips om ouderdom beter te begrijpen.

Prof. Luc Van de Ven, klinisch ouderenpsycholoog, is al meer dan een kwarteeuw verbonden aan de Dienst Ouderenpsychiatrie van het Universitair Psychiatrisch Centrum van de KU Leuven.

Programma:
14u koffie
14u25 welkomstwoord voorzitter
14u30 voordracht
15u30 pauze
15u45 vraagstelling
16u30 koffie met boterkoeken

Inkom 4 € pp. ( voor niet-leden 9 € pp. )
inschrijven vóór 15 november a.s. bij uw plaatselijke Gosa-verantwoordelijke (Johan Vandecasteele en Martine Haghedoorn )  of secretariaat Dirk Vandenbroucke