CURSUS SMARTPHONE

Ondertussen is onze cursus Smartphone reeds halverwege . De deelnemers zijn heel enthousiast over de lessen . Onze afdeling is dan ook van plan om dit jaar, in het najaar, nog een nieuwe lessenreeks op te starten. Mensen die interesse hebben, kunnen zich opgeven bij ofwel Dirk Vandenbroucke, of Johan Vandecasteele .

De lesgever, Willy Messiaen, Seniornet, heeft ons een app aangetoond die heel interessant is .

112.be kan uw leven reden . Je kan deze app terugvinden op de play-store . Download hem, en volg de instructies . Na installatie moet je je persoonlijke gegevens aanvullen , contactpersonen invullen , en dit alles opslaan . Nadat je alles opgeslagen hebt in je app, zie je bij het openen ervan ,dat er 3 mogelijkheden zijn, om rechtstreeks verbonden te worden met de hulpdiensten . Belangrijk : leg steeds je locatie aan ! Bij nood ,nadat je de hulpdiensten gecontacteerd hebt, zien deze welke je contactpersonen zijn die verwittigd moeten worden van je noodsituatie . DOWNLOAD HEM NU !

Een andere tip van onze lesgever :

Ga naar je contactpersonen , je telefoonboek dus, en vul achtereenvolgens 2, 3 of meerdere nieuwe contacten in met als naam ICE1 , ICE2, ICE3, en zo verder . Vermeld onder “bedrijf ” de naam van het contact, en je verwantschap , alsook het telefoonnummer waarop die persoon te bereiken is . Ice is een internationaal erkend symbool voor contactpersonen in geval van nood . DOEN !