KOKen met kinderen en kleinkinderen

Iedereen zal dit wel herkennen .

Op een bepaald moment in je leven “erf” je een aantal zaken, waaronder heel dikwijls kookboeken, of liever nog , met de hand geschreven recepten, verzameld in een schriftje, op losse blaadjes in bestaande kookboeken, in een map ….

Maar ook, je was als kind verlekkerd op dat ene recept dat je ouders of grootouders klaarmaakten, en dat recept is doorgegeven van moeder of dochter , om zo bij U terecht te komen . En nu je het zelf klaarmaakt voor je kinderen of kleinkinderen , zijn zij er op hun beurt weer verlekkerd op !

Wij , met de Gezinsbond Dadizele, zijn op zoek naar dergelijke recepten . Dat kan gaan van een soep, een voorgerecht, een taart, drankjes, advocaat, zelf middeltjes die men destijds klaarmaakte tegen hoest, verkoudheid, hoge bloeddruk, enzovoort .

We dagen U uit ! Bereid datzelfde recept thuis samen met je kinderen, je kleinkinderen, neem foto’s, bezor het recept , de bereidingswijze en de foto’s in een omslag aan ons secretariaat of mail dit alles door naar johanvdc@telenet.be . In de loop van volgend jaar, 2020 dus, zal je het resultaat van je kookkunsten kunnen bewonderen, en wie weet …. win je er nog een mooie prijs mee ook !

Allen aan de slag dus ! Een familiemoment in de keuken, dat in 2020 een heel leuke navolging zal krijgen !

Veel succes !