“De Zonnegloed” Vleteren 11.04.2018

Onze lente-uitstap ,speciaal tijdens de paasvakantie, voor (groot)ouders, (klein)kinderen, werd een voltreffer . De zon was van de partij , een vlotte rit met de bus bracht ons naar “De Zonnegloed” te Vleteren . We werden ontvangen door de mensen van het park, en een gepassioneerde dierenverzorger nam ons mee op een 2 uur durende tocht doorheen het park, met verhalen over de afkomst van de dieren, hun soms erbarmelijk verleden, de manier waarop in Zonnegloed met de dieren omgegaan wordt, is aanstekelijk . De passie ,de liefde voor de dieren met oog op de achterliggende gedachte dat het park, of liever Sanctuary voor ogen heeft, en niet afwijkt van zijn overtuiging, straalt gewoon af van de interessante, uitgebreide uitleg die we kregen . De rondleiding doorheen het park, met stops bij de berberapen, bij de kamelen, de beren, de stokstaartjes, de bavianen, de verzorgingsruimte, de quarantaine-ruimte, en ga zo maar door, boeiden zowel groot als klein . Voor de zoveelste keer hebben de afwezigen ongelijk . Iedereen kwam tevreden naar huis, met een pak nieuwe informatie, en een aangename namiddag achter de rug . 

Op onze foto pagina kan je trouwens een compilatie bekijken van onze namiddag in ” De Zonnegloed ” .

De voorzitter .