Gosa daguitstap Gewest Menen 27.04.2017- Lier

REISVERSLAG GOSA UITSTAP LIER 27 April 2017 -gewest Menen

gosa uitstap lier

Een kort reisverslag over onze daguitstap met het Gewest Menen, naar het prachtige Lier .

Niettegenstaande het ietwat mindere weer een echte meevaller . Stipt om 07.00 u vertrok de bus , onder begeleiding van Martine Haghedooren en haar man Luc Deprez, richting Lier . Een vlotte busreis leidde ons tot de rand van de stad, waar we netjes op tijd aankwamen om 09.15 u, om ,na een korte en frisse ochtendwandeling onze eerste halte te bereiken ,het hof van Aragon, waar we verwelkomd werden met koffie en het lekker streekproduct, het lierse vlaaike . 

Onder begeleiding van een ervaren stadsgidse, bezochten we onder meer het Zimmer museum, liepen langs de vismarkt, bezochten het begijnhof, om uiteindelijk om 12.00 u aan tafel aan te schuifen in het hof van Aragon, waar we een meer dan lekkere maaltijd voorgeschoteld kregen . Na de versterking van de innerlijke mens, wandelden we terug langs het begijnhof tot bij de Nete , waar we allen samen een boottocht maakten door langs het centrum van deze prachtige stad, en mochten genieten van heel mooie uitzichten .  Na de boottocht en een bezoek aan het liers centrum voor textiel kunsten, waar we de plaatselijke kant mochten aanschouwen, volgde nog een uitgebreid bezoek aan de Sint Gummaruskerk . Om 16.00u was het geleid bezoek afgelopen, en mocht de groep zich vrij door de stad begeven, waar meerderen onder ons zich te goed deden aan een lekker drankje . Om 18.00 loodste onze buschauffeur, ons heel gedreven langs provinciebanen om de files heen, waarna we netjes op tijd terug in Menen aankwamen . Zowel de uitstap als de bestemming zijn echt een aanrader !

Enkele foto inpressies kan je terug vinden op onze fotopagina onder ‘foto’s gosa uitstap 27 April 2017 Lier ‘ .

Voor wie nog niet deelnam aan onze Gosa activiteiten, neem gerust contact met ons op , zodat we U zowel het plaatselijke als het gewestelijke programma kunnen bezorgen .