Bezoek aan de kerktoren te Dadizele 14.04.2019

Zondag namiddag , 14 April, 2019 . Een enthousiaste groep verzamelde op de trappen van de baseliek te Dadizele . Iedereen nieuwsgierig naar wat ons te wachten stond , welke ontdekkingen we zouden te zien krijgen tijdens de beklimming .

De beklimming, op een gematigd tempo , voor iedereen haalbaar, bracht inderdaad heel wat met zich mee, draaitrappen, zicht vanaf het oksaal, over het plafond van de middenbeuk wandelen, verder naar het hart van de toren , waar men kon genieten van prachtige uitzichten over Dadizele , de ijzeren constructie binnen de toren, de mechanismes die de klokken bedienen, de klokken zelf .

Nadat de groep ,de afdaling had volbracht, voerden we hen nog mee naar de crypte, de laatste rustplaats van Ridder Jan Van Veerdeghem en Kathelijne Breydel, de grafsteen, zijn sabel, sporen .

Niets dat na zo’n wandeling, meer deugd doet dan een lekkere pannenkoek met een koffie of een frisdrankje voor de kinderen .

De deelnemers kunnen zich steeds wenden tot Johan Vandecasteele, indien ze graag enkele foto’s zouden ontvangen van deze uitstap . ( wij bezorgen die dan per Wetransfer )